KUCHNIA RZECZYPOSPOLITWEJ OBOJGA NARODÓW
Radzi będziem ugościć Waszmość Państwa we wnętrzach
Restauracyji naszej strawą dobrą okrutnie i trunkiem wszelakim.
Popróbować możecie goleni ze skórką cudownie chrupiącą, kaczki
w wiśniach, pulardy-młodej kurki w miodzie i czosnku sprawionej,
mięsa spod siodła, Pitucha- żuru z jajem, kiełbasą, szynką i chlebem,
ziemniaka czeladnego.....a wszystkie one specyjały najlepiej
smakować Wam będą gdy je kwartą Mioduli- przedniej miodowej
horyłki jeno dla nas sprawianej- przepijecie.
Ucztować możecie w czterech izbach 170 zacnych gości mieszczących,
a trzaskający w kominku ogień oraz dzwięki dawnej muzyki polskiej,
litewskiej i ukraińskiej, przeniosą Was w czasy Sienkiewiczowskiego
„Ogniem i mieczem”
Biesiadowało u nas wielu zacnych gości: gościł Roman Polański i
Adrien Brody, Jon Voight, Jerzy Hoffman, Ewa Wiśniewska,
Michał Żebrowski, Jerzy Trela, wielcy znawcy sztuki kulinarnej Robert
Makłowicz i Piotr Bikont, Ewa Wachowicz, diwy polskiej muzyki Maryla
Rodowicz i Edyta Górniak, sławni sportowcy Jerzy Dudek i Leszek
Kuzaj i wielu wielu innych, a i na Was czekamy, byśmy równie dobrze
ugościć Was mogli, byście specyjałów naszych pokosztowali i w świat
wiadomość nieśli, że wyborniejszej strawy i przedniejszego napitku
jak w Restauracyji Ogniem i mieczem w grodzie krakowskim nie masz
w całej Rzeczypospolitej.
Czeladż nasza wrota roztwiera, gdy zegar 12 razy uderzy, a zatwiera
o północy.
PRZYBYWAJCIE TŁUMNIE
Tutaj możesz za dodać swoje ulubione miejsce w Krakowie i okolicach.
Ostatnie opinie...
Oceniany przez Peter (Deutschland - Niemcy), 2012-09-11
Bylismy na poczatku wrzesnia 2012. Razem 6 osob. Wszystko jest godne polecenia. Nasi wspolpracownicy (rodowici Niemcy) byli poprostu zachwyceni. Serdecznie dziekujemy im pozdrawiamy raz jeszcze. Peter K.
11.09.2012
Oceniany przez Andrzej (Kraków), 2010-12-05
Jest super. Obsługa bardzo kulturalna, potrafi doradzić i pomóc w wyborze. Jest bardzo szybka. Brak słów. Następne imieniny napewno Tam Będę.